New Publication: Following Footprints - A Century in the Life of Sydney Finnish Community

Satu Beverley

Following Footprints - A Century in the Life of Sydney Finnish Community

Price: 30 € delivery

Satu Beverley, the writer of the history worked for four years as a welfare officer at the Department of Immigration amongst the Finns in Sydney. She has been an active member of the Finnish community in Australia over four decades holding many honorary positions including secretary of the Sydney Finnish Club, a foundation member and ex-teacher of the Sydney Finnish School, a foundation member and current Chair of Palvelupiste Finnish Lutheran Community Care, a life member and ex-Board member of the Australian Finnish Resthome Association and an ex-member of the Australian Federation of Finnish Societies and Clubs.

Institute of Migration, Turku 2011, 212 pages.

Muuttoliike Australiaan oli vilkasta 1900-luvun alkupuolilla. Suomalaisia muutti farmareiksi ja mainareiksi eri puolelle laajaa mannerta. Suomalaisia muutti myös kaupunkeihin - eräs suurimmista suomalaiskeskittymistä muodostui Sydneyhin. Suomalaissiirtolaisuus Australiaan oli vilkasta vielä 1950- ja 60-luvuilla. Satu Beverley on tunnettu australiansuomalainen kirjoittaja, joka kirjassaan "Following Footprints" on kuvannut Sydneyn Suomi-Seuran vaiheita. Kirja antaa erinomaisen kuvan siitä, miten yhdistykset syntyvät, kukoistavat ja vähitellen siirtolaisten ikääntyessä hajoavat. Satu Beverley on toiminut suomalaisyhteisössä lukuisissa luottamustehtävissä, ja tarkkanäköisenä havainnoitsijana hän on pystynyt hyvin kirjaamaan Sydneyn suomalaisyhteisön elämänkaaren. Kirjassa on paljon ennen julkaisematonta kuvamateriaalia.

Orders:

Institute of Migration