VÄESTÖLIITON WOMENTO – NAISTEN MENTOROINTIHANKE

Lähde mukaan ammatilliseksi mentoriksi!

Väestöliiton Womento – naisten mentorointihanke tukee koulutettuja, Suomeen muuttaneita naisia heidän koulutustaan vastaavan työpaikan löytämisessä. Kukin osallistuja saa henkilökohtaisen mentorin omalta ammattialaltaan.

Mentoroinnin avulla mukana olevan maahan muuttaneen naisen (aktorin) sosiaaliset ja ammatilliset verkostot sekä tietämys suomalaisten työmarkkinoiden erityiskysymyksistä omalla ammattialalla vahvistuvat. Mentori puolestaan saa mielenkiintoisen mahdollisuuden oppia uutta sekä vaihtaa ajatuksia mm. kulttuurienvälisestä vuorovaikutuksesta, oman alan rekrytointi- ja työllistymisväylistä kuin myös omaan ammattiosaamiseen liittyvästä hiljaisesta tiedosta.

Womentossa aktori-mentori -pareja kootaan pienryhmiksi, joille järjestään kolme tapaamiskertaa vuoden aikana mentorointiprosessiin perehdyttämistä, seurantaa ja loppuarviointia varten. Mentorointipari tapaa tarpeesta riippuen >noin kerran kuukaudessa ja he saavat tukea työskentelyynsä Womenton työntekijöiltä. Kokonaisuudessaan mentorointiprosessin kesto on n. 6–8 kk.

Voit hakea mentoriksi jos:

• olet koulutettu, avarakatseinen, pitkään suomalaisessa työelämässä toiminut nainen
  • haluat ammatillisesti tukea Suomeen muuttanutta koulutettua naista
Etsimme nyt parhaillaan mentoreita pääkaupunkiseudun, Turun, Porvoon ja Tampereen suunnalta.
Esimerkiksi Turussa mentoreita kaivataan juuri nyt erityisesti mm.
  • laskentatoimen ja taloushallinnon,
  • hotelli- ja matkailualan,