Näyttelyopastuksia koululaisryhmille

Siirtolaisuusinstituutissa Turun keskustassa on toukokuun loppuun asti esillä kolme amerikansuomalaisuuteen ja siirtolaisuuteen liittyvää näyttelyä.

Tarjoamme koululaisryhmille opastettuja kierroksia näyttelyissämme, aivan ilmaiseksi!

Näyttelyiden aiheet liittyvät läheisesti historiaan ja yhteiskuntaoppiin, mutta valokuvanäyttelymme voi kiinnostaa myös kuvataiteen ryhmiä.

Hangon museon kiertonäyttely Ameriikkaan, Ameriikkaan kertoo suosituimmasta lähtösatamasta Hangosta ja lähdön tunnelmista.

Instituuttimme perusnäyttelyn Amerikka-huoneessa puolestaan esitellään amerikansiirtolaisuuden koko kaari lähdön syistä matkan ja siirtolaiselämän kautta nykypäivään. Olemme suunnitelleet myös tämän huoneen teemoihin liittyvän kysymyslomakkeen koululaisille.

Kolmantena näyttelynä meillä on valokuvaaja Vesa Ojan kiitosta saanut Finglish; valokuvanäyttely, joka kuvaa nykypäivän amerikansuomalaisuutta henkilöiden ja paikkojen kautta.

Lisätietoja näyttelyistä sivuillamme.

Ota yhteyttä ja varaa aika omalle luokallesi! Informaatikko Lilli Kojo, Siirtolaisuusinstituutti lianko@utu.fi

06 Feb 2014