UUSI JULKAISU: Suomen rintamalta Kanadan länsirannikolle.

Leena Kelly

Suomen rintamalta Kanadan länsirannikolle. Vancouverin suomalaiset sotaveteraanit muistelevat.

Erikoisjulkaisu E3. Siirtolaisuusinstituutti 2014. 158 s. ISBN 978-952-5889-60-4

Kirja kertoo miten ja miksi Vancouverin suomalaiset sotaveteraanit taistelivat Suomen sodissa. Ainutlaatuinen ulkosuomalainen projekti kuvaa tragediaa ja toivoa - sodan seuraamuksia niin yksilön kuin kansakunnankin tasolla. Se on historiallinen leikkaus viimeisistä toisen maailmansodan veteraaneista ulkomailla. Kirja etsii myös vastausta kysymykseen, miksi niin monet veteraanit muuttivat pois Suomesta. Vaikuttiko sota jotenkin siihen? Vastaukset ovat olleet hyvin yllättäviä. Kirja antaa myös tuntumaa elämästä Kanadassa.

"Rintamalta Länsirannikolle -dokumentti on kulttuuriteko, sillä se kertoo muistojen elinvoimaisuudesta vuosikymmenestä toiseen. Dokumentti on muistutus siitä, että lapsuuden ja nuoruuden kotiseutu elää ikuisesti ihmisen mielessä. On hämmästyttävää huomata, kuinka suuri merkitys suomalaisuudella ja sotamuistoilla on ollut näille ihmisille." - Mika Kulju, tietokirjailija, teoksen Raatteen tie kirjoittaja.

tai

Kelly