Siirtolaisuusinstituutti - Institute of Migration      In Finnish   På svenska 
Home Articles Statistics WebStore Exhibitions News Links   Contact 
Our mission
  Overview
  Archives
  Library
  Research
  Emigrant register
  Publications
Staff
Regional Centre
  of Ostrobothnia
Online databases
  Library search
  Photo archives
  Emigrant register

European Web Site
on Integration


European Web Site on Integration


Book orders

News (multilingual)


 
Muuttoliike- ja etnisyystutkimuksen tietokanta (METTI)

Muuttoliike- ja etnisyystutkimuksen tietokanta METTI on Siirtolaisuusinstituutin ylläpitämä tietokanta. Siihen kerätään tietoa Suomen muuttoliikkeisiin ja etnisiin kysymyksiin liittyvistä tutkimuksista ja selvityksistä.

Tietokantaa voivat täydentää kaikki aihepiiristä kiinnostuneet. Tämä käy kätevimmin lomakkeella, johon pääset alla olevalla linkillä:

Tietoja käytetään alan tutkimuksesta tiedottamiseen. METTI-tietokanta hyödyntää paitsi alan tutkijoita, myös tiedotusvälineitä ja yhteiskunnallisia päätöksentekijöitä.

  • Emme luovuta tietokantaan saatuja yhteystietoja ns. kolmansille osapuolille ilman lupaa.

METTIÄ koskeviin tiedusteluihin vastaavat tutkimusjohtaja Elli Heikkilä, elheik(at)utu.fi, ja informaatikko Lilli Kojo, lilli.kojo(at)utu.fi.

Taustaa

Siirtolaisuusinstituutti on kerännyt muuttoliiketutkimukseen liittyviä tietoja jo 1970-luvulta lähtien. Olemme laatineet kerättyjen tietojen pohjalta useita bibliografioita:

  • Muuttoliikkeet ja etniset vähemmistöt Suomessa 1999-2004. Tutkimukset ja tilastot. Työministeriö, Etnisten suhteiden neuvottelukunta, Työhallinnon julkaisu 343, 2004. Kartoituksen tekijä Jouni Korkiasaari (Siirtolaisuusinstituutti).
  • Maahanmuutto, pakolaisuus, siirtolaisuus ja etniset vähemmistöt 1990-luvulla. Tutkimukset ja tilastot. Etnisten suhteiden neuvottelukunta, Työhallinnon julkaisu 238, 1999. Kartoituksen tekijä Elli Heikkilä (Siirtolaisuusinstituutti).
  • Siirtolaisuus- ja pakolaisuustutkimus Suomessa 1980-1993. Siirtolaisuusinstituutti 1996. Kartoituksen tekijä Minna Domander.
  • Suomen siirtolaisuuden ja maassamuuton bibliografia. A Bibliography on Finnish Emigration and Internal Migration. Siirtolaisuusinstituutti 1978. Kartoituksen tekijät Olavi Koivukangas ja Simo Toivonen.
30.04.2014


Content Management Powered by UTF-8 CuteNews
© Copyright Siirtolaisuusinstituutti