Siirtolaisuusinstituutti - Institute of Migration      In Finnish   På svenska 
Home Articles Statistics WebStore Exhibitions News Links   Contact 
Our mission
  Overview
  Archives
  Library
  Research
  Emigrant register
  Publications
Staff
Regional Centre
  of Ostrobothnia
Online databases
  Library search
  Photo archives
  Emigrant register
World population

 

 News (multilingual)

SIIRTOLAISUUSINSTITUUTIN KIRJA PALKITTIIN KIRJAMESSUILLA

Raadin lausunto:

Siirtolaisuusinstituutin julkaisema ja Helena-Oikarinen-Jabain toimittama pikkuinen teos Mun Stadi on kokoaan suurempi puheenvuoro minuudesta, meikäläisyydestä, enemmistöstä ja vähemmistöstä. Ennen kaikkea se on puheenvuoro, joka antaa äänen yhdelle vähän tunnetulle, mutta paljon puhutulle etniselle vähemmistölle ja sen nuorille. Se on näkemys Suomesta, sellaisena, kun sen kokevat Suomen somalitaustaiset nuoret. Heillä on samat ilot ja murheet kuin muillakin suomalaisilla nuorilla, mutta kuitenkin he tuntevat olevansa muukalaisia maassa, jonka kansalaisia ovat, jonka kieltä puhuvat ja jossa ovat syntyneet.

”Musta olis hyvä, jos alettas ymmärtää että Suomessa on suomensomaleita, suomenirakilaisia ja niin edespäin, aivan kuten Ruotsissa on ruotsinsuomalaisii: että me ollaa suomalaisia, mutta samanaikaisesti meillä on omat taustamme, ettei aina vaan puhuttas maahanmuutajista."

Siinä tiivistyy toiseuden tunto.

tai:

”Olin pieni, kun muutettiin Helsinkiin. Mä oon kasvanu täällä ja mulla on paljon ystäviä. Pienenä koin enemmäkseen, että olen yksi muista. Joskus kun leikittiin kuka pelkää mustaa miestä, niin ihmettelin, miksi minut aina valittiin kiinniottajaksi.”

Niin, miksiköhän? Kaikki palkitut löytyvät Suomen Kotiseutuliiton kotisivuilta osoitteesta: http://www.kotiseutuliitto.fi

MunStadi

01.10.2013


Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

More news

SI_1

Institute of Migration
Eerikinkatu 34
20100 Turku, Finland

E-mail

Logo

Open: Monday-Friday
8.15-16.00

Tel.  +358-2-2840 440
Fax  +358-2-2333 460

 

© Copyright Siirtolaisuusinstituutti