Migrationsinstitutet - Siirtolaisuusinstituutti      På finska   In English 
Startsidan Artiklar Statistik WebButik Utställningar Nyheter Länkar   Kontakt 
Verksamhet
  Inledning
  Arkivet
  Biblioteket
  Forskning
  Emigrantregistret
  Publikationer
Personal
Österbottens
  regioncenter
Centret för
  Svenskfinland
Online databaser
  Litteratur
  Bildgalleri
  Emigrantregister

 

 Nyheter (flerspråkiga)

Muuttoliike- ja etnisyystutkimuksen tietokanta (METTI)

Muuttoliike- ja etnisyystutkimuksen tietokanta METTI on Siirtolaisuusinstituutin ylläpitämä tietokanta. Siihen kerätään tietoa Suomen muuttoliikkeisiin ja etnisiin kysymyksiin liittyvistä tutkimuksista ja selvityksistä.

Tietokantaa voivat täydentää kaikki aihepiiristä kiinnostuneet. Tämä käy kätevimmin lomakkeella, johon pääset alla olevalla linkillä:

Tietoja käytetään alan tutkimuksesta tiedottamiseen. METTI-tietokanta hyödyntää paitsi alan tutkijoita, myös tiedotusvälineitä ja yhteiskunnallisia päätöksentekijöitä.

  • Emme luovuta tietokantaan saatuja yhteystietoja ns. kolmansille osapuolille ilman lupaa.

METTIÄ koskeviin tiedusteluihin vastaavat tutkimusjohtaja Elli Heikkilä, elheik(at)utu.fi, ja informaatikko Lilli Kojo, lilli.kojo(at)utu.fi.

Taustaa

Siirtolaisuusinstituutti on kerännyt muuttoliiketutkimukseen liittyviä tietoja jo 1970-luvulta lähtien. Olemme laatineet kerättyjen tietojen pohjalta useita bibliografioita:

  • Muuttoliikkeet ja etniset vähemmistöt Suomessa 1999-2004. Tutkimukset ja tilastot. Työministeriö, Etnisten suhteiden neuvottelukunta, Työhallinnon julkaisu 343, 2004. Kartoituksen tekijä Jouni Korkiasaari (Siirtolaisuusinstituutti).
  • Maahanmuutto, pakolaisuus, siirtolaisuus ja etniset vähemmistöt 1990-luvulla. Tutkimukset ja tilastot. Etnisten suhteiden neuvottelukunta, Työhallinnon julkaisu 238, 1999. Kartoituksen tekijä Elli Heikkilä (Siirtolaisuusinstituutti).
  • Siirtolaisuus- ja pakolaisuustutkimus Suomessa 1980-1993. Siirtolaisuusinstituutti 1996. Kartoituksen tekijä Minna Domander.
  • Suomen siirtolaisuuden ja maassamuuton bibliografia. A Bibliography on Finnish Emigration and Internal Migration. Siirtolaisuusinstituutti 1978. Kartoituksen tekijät Olavi Koivukangas ja Simo Toivonen.
30 Apr 2014


Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

SI_1

Migrationsinstitutet
Eriksgatan 34
20100 Åbo

E-post

Logo

Öppet:
mån-fre 8.15-16.00

Tel. 02-2840 440
Fax  02-2333 460

 

© Copyright Migrationsinstitutet