Siirtolaisuusinstituutti - Institute of Migration      In English   På svenska 
Etusivu Artikkelit Tilastot Kauppa Näyttelyt Uutiset Linkit   Yhteystiedot 
Toiminta
  Yleisesittely
  Arkisto
  Kirjasto
  Tutkimus
  Siirtolaisrekisteri
  Julkaisut
  Opetusmateriaali
Henkilökunta
Pohjanmaan
  aluekeskus
Centret
  Kruunupyy
Hakutietokannat
  Kirjallisuushaku
  Kuva-arkisto
  Siirtolaisrekisteri
Facebook SI Facebookissa

Kirjatilaukset

Suomen Siirtolaisuusmuseo

  Suomen Siirtolaisuusmuseon sivusto

Suomen Siirtolaisuusmuseo aloitti toimintansa Seinäjoen Peräseinäjoella vuonna 2006. Siirtolaisuusmuseo toimii Terästalolla, entisellä Peräseinäjoen kunnantalolla.

Vuonna 2004 perustettu Suomen Siirtolaisuusmuseon Tukiyhdistys ry tukee Suomen Siirtolaisuusmuseon toimintaa hankkimalla sille rahoitusta. Tukiyhdistys järjestää Siirtolaisuusmuseon tapahtumia ja näyttelyitä sekä tekee yhteistyötä siirtolaisuuteen liittyvien kotimaisten ja ulkomaisten tahojen kanssa.

Tukiyhdistys on vuokrannut Seinäjoen kaupungilta 2,7 ha:n alueen Kalajärven rannalta Maailman Raittia varten. Amerikan Raitin ensimmäinen rakennus, Hakalan Amerikan tienisteillä rakennettu talo, valmistui kesällä 2008.

Museon toiminta

Siirtolaisuusmuseo kertoo miten suomalaiset ovat eri tahoilla maailmaa ratkaisseet siirtolaisuuden ikiaikaisen ongelman: kuinka elää vieraassa maassa ja samalla säilyttää oman identiteettinsä. Tärkeää on myös tarjota kansainvälistyvässä Suomessa täällä asuville siirtolaisryhmille paikka, jossa he voivat kertoa omasta identiteetistään ja yhteisöstään.

Suomen Siirtolaisuusmuseo on monipuolinen siirtolaisuuden kulttuurikeskus, jonka tehtävänä on maastamuuton, maahanmuuton ja maassamuuton ilmiöiden tallentaminen, säilyttäminen ja tutkiminen. Suomen Siirtolaisuusmuseo kerää siirtolaisuuteen liittyvää esineistöä, valokuvia ja arkistoaineistoa, sekä kirjallisuutta.

Siirtolaisuusmuseo toimii alan kansainvälisenä kohtaamispaikkana ja informaatiokeskuksena. Se järjestää ulkosuomalaisten, siirtolaisryhmien ja siirtolaistaustaisten kulttuuria, historiaa ja nykypäivää esitteleviä vaihtuvia näyttelyitä, seminaareja, esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia sekä muita tapahtumia.

Siirtolaisuusmuseo on verkostoitunut eri puolilla maailmaa sijaitsevien siirtolaisuuteen liittyvien yhteisöjen ja yksityisten tahojen kanssa. Suomen siirtolaisuusmuseo osallistuu kotimaisiin ja ulkomaisiin konferensseihin sekä matkailu- ja siirtolaistapahtumiin.

Lisätietoja:

  Suomen Siirtolaisuusmuseon sivusto

  

SI_1

Siirtolaisuusinstituutin
Pohjanmaan
aluekeskus
Keskuskatu 32
60100 Seinäjoki

Logo

Avoinna:
ma-pe 9-15

Puh. 044-2592 446

Sähköposti

 

 

© Copyright Siirtolaisuusinstituutti