Siirtolaisuusinstituutti - Institute of Migration      In English   På svenska 
Etusivu Artikkelit Tilastot Kauppa Näyttelyt Uutiset Linkit   Yhteystiedot 
Toiminta
  Yleisesittely
  Arkisto
  Kirjasto
  Tutkimus
  Siirtolaisrekisteri
  Julkaisut
  Opetusmateriaali
Henkilökunta
Pohjanmaan
  aluekeskus
Centret
  Kruunupyy
Hakutietokannat
  Kirjallisuushaku
  Kuva-arkisto
  Siirtolaisrekisteri
Facebook SI Facebookissa

Kirjatilaukset


Pohjanmaan aluekeskus on kesälomien vuoksi suljettuna
30.6.-25.7. välisen ajan. Yhteydenottoihin vastaa tarvittaessa tietopalvelupäällikkö Jouni Korkiasaari Turun yksikössä:
sähköposti: joukork(at)utu.fi, puhelin: 02-2840451.


Siirtolaisuusinstituutin Pohjanmaan aluekeskus

Siirtolaisuusinstituutin Pohjanmaan aluekeskus toimii Siirtolaisuusinstituutin alueellisena toimipisteenä historiallisella ja kulttuurisella Pohjanmaalla eli "vanhan Vaasan läänin" alueella. Aluekeskuksen perustehtävä on kerätä ja tallentaa muuttoliikkeisiin liittyvää paikallista aineistoa sekä tehdä ja edistää muuttoliikkeitä ja etnisyyttä koskevaa paikallista tutkimusta ja harjoittaa tähän liittyen julkaisutoimintaa. Aluekeskus myös ylläpitää toimialaansa keskittynyttä avointa tutkimuskirjastoa sekä tarjoaa tietopalveluja, esimerkiksi auttaa Siirtolaisrekisterin käytössä ja toimeksiannosta tekee siirtolaisuuteen liittyviä hakuja. Pyynnöstä aluekeskus myös järjestää muuttoliikkeisiin liittyvää koulutusta, luennointia ja muuta ohjelmaa.

Muuttoliikkeillä tarkoitetaan maastamuuttoa eli muuttamista Suomesta pois, maahanmuuttoa eli muuttamista Suomeen sekä maassamuuttoa eli Suomen sisäistä muuttoa. Näitä ilmiöitä aluekeskus sekä dokumentoi että tutkii niin menneisyydessä kuin nykyisyydessäkin ja pyrkii tutkimuksen keinoin myös selvittämään niiden mahdollisia tulevia kehityslinjoja ja pulmakohtia.

Aluekeskus kerää ja tallentaa muuttoliikkeisiin liittyvää tekstuaalista (asiakirjat, kirjeet, kortit, käsikirjoitukset, painotuotteet yms.) ja audiovisuaalista (kuvat, kartat, äänitteet, kuvanauhoitteet yms.) materiaalia. Muistelma- ja haastatteluaineisto saattaa olla tekstuaalisessa tai audiovisuaalisessa muodossa. Materiaali tallennetaan aluekeskuksen kokoelmiin ja se on maksutta tutkijoiden käytettävissä. Varsinainen museaalinen esineistö pyritään ohjaamaan Suomen Siirtolaisuusmuseon kokoelmiin.

Aluekeskusta johtaa aluepäällikkö. Lisäksi aluekeskuksessa työskentelee toimistohenkilökuntaa sekä tarpeen mukaan projektitutkijoita ja muuta tilapäistä henkilökuntaa.

Aluekeskuksen ylläpidon perusvoimavarat tulevat Opetusministeriöltä, Seinäjoen kaupungilta ja Seinäjoen Seudun Yhteistyötoimikunnalta. Yhteistyökumppaneita ovat toimialueen muut muuttoliikkeistä kiinnostuneet organisaatiot sekä Suomen Siirtolaisuusmuseo.

Aluekeskus muutti keväällä 2011 uusiin toimitiloihin Seinäjoen keskustaan. Sitä ennen aluekeskus oli toiminut vuodesta 1994 lähtien Peräseinäjoella.

Pohjanmaan aluekeskuksen sijainti

 

Suurenna klikkaamalla

Aluekeskuksen yhteystiedot

Siirtolaisuusinstituutti, Pohjanmaan aluekeskus
Keskuskatu 32, I-rappu
60100 Seinäjoki

  • Puh. +358-44-2592 446 (toimisto)
            +358-44-2592 447 (aluepäällikkö)
  • Sähköposti: siirtolaisuusinstituutti[AT]netikka.fi (toimisto)
                       markku.mattila[AT]utu.fi (aluepäällikkö)

 Aluekeskuksen toiminta

 Aluekeskuksen syntyhistoria 

 Suomen Siirtolaisuusmuseo

 

SI_1

Siirtolaisuusinstituutin
Pohjanmaan
aluekeskus
Keskuskatu 32
60100 Seinäjoki

Logo

Avoinna:
ma-pe 9-15

Puh. 044-2592 446

 

© Copyright Siirtolaisuusinstituutti