-->
Siirtolaisuusinstituutti - Institute of Migration      In English   På svenska 
Etusivu Artikkelit Tilastot Kauppa Näyttelyt Uutiset Linkit   Yhteystiedot 
Toiminta
  Yleisesittely
  Arkisto
  Kirjasto
  Tutkimus
  Siirtolaisrekisteri
  Julkaisut   Opetusmateriaali
Henkilökunta
Pohjanmaan
  aluekeskus
Hakutietokannat
  Kirjallisuushaku
  Kuva-arkisto
  Siirtolaisrekisteri
  
Heli Sjöblom-Immala

Paula Könnilä

KT,YTM, Ph.D.Educ., MSoc.Ss.
Erikoistutkija (etä)

Kausimuuttajat, ulkosuomalaisseniorit, international retirement migration (IRM)

Yhteystiedot

e-mail: paula.konnila(at)utu.fi        (at) > @

Tel.: 050 5593 164 (Int. +358 50 5593 164)


Tutkimus

Suomalaista sisua ja espanjalaista mañanaa - Espanjan Aurinkorannikon suomalaisten siirtolaisuuden ja elinympäristön muutos

Tutkimus kartoittaa Espanjan Aurinkorannikon suomalaisten nykypäivän elinympäristöä ja elämän tilannetta erityisesti nuorten, työikäisten ja perheiden näkökulmasta. Myös ikääntyneiden vieraan kulttuurin kokemukset, koettelemukset sekä tuen ja palvelujen tarve selvitetään.

Tutkimuksessa kerätään kysely- ja haastatteluaineistoa 16-90 vuotiailta, vähintään kolme kuukautta vuosittain alueella asuvilta suomalaisilta.

Aikaisemmat tutkimukset

  • Kumppanuutta rakentamassa (toim.) ja Building up Partnership (edit.) 2002. Päijät-Hämeen liiton ja Lahden ammattikorkeakoulun EU-kumppanuusprojekti 1997-2002.

  • Sosiaalialan ammattikorkeakoulun pedagogiikkaa kokemassa. Opettajatyöryhmä 2001.

  • Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulutus muuttuvassa ympäristössä. Akateeminen väitöskirja. Tampere 1999.

  • Tuen tarve työyhteisön muutoksessa ja tarvevastaavuus sosiaalialan koulutuksen näkökulmasta. Lisensiaattityö. Tampere 1995.

  • Tietotekniikka ja toimistotyö. Työn muutoksen ennakointi ja kokeminen posti- ja teletoimessa. Suomen akatemian toimistoautomaatioprojektin tutkimuksia. Pro gradutyö. Tampere 1985.

Asiantuntemus

Tutkija on asunut kausisiirtolaisena Espanjan Aurinkorannikolla seitsemän talvikautta ja toiminut aktiivisesti suomalaisyhteisöjen ja seurakunnan vastuutehtävissä. Hän on myös ohjannut sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden kansainvälisiä harjoitteluja ja opinnäytetöitä. Järjestöaktiivina hän on seurannut läheltä lukuisten ulkosuomalaisten elämää ja kokenut itse vieraan kulttuurin vaikutukset arkielämässään. Vapaaehtoistyön kautta on rakentunut laaja asiantuntijaverkosto paitsi alueen suomalaisiin, myös eri yhteistyötahoihin.


 

Siirtolaisuusinstituutti - Institute of Migration